Den där Embla…

MatHem IGEN!Nyheter

Posted by emblamalmenlid.com Fri, September 07, 2012 14:19:12

Kampanjen med den virtuella matbutiken kopplat till budskapet att "ha en matbutik i fickan" gick verkligen hem. Målet inte bara uppnåddes utan fördubblades! Nu väntar fler uppdrag. Återkommer med bildbevis.

En strulputte hittar hem.Reklampaus

Posted by emblamalmenlid.com Thu, August 30, 2012 14:09:02

När jag var ung, får man väl ändå säga även om jag länge tyckt att "yngre" räckt, fick man gå till SYO och prata om vad man skulle bli. SYO hade kort utanför sitt lilla kontor på skolan och där kunde man välja under kategorier som Vård, Hantverk etc. Jag vill minnas att det fanns en kategori för såna som jag, ungar som har svårt att sitta ner och räkna matte och som hade ett stort behov av att ifrågasätta och uttrycka sig, men den vet jag inte vad den kan ha hetat. Under lite mer nöjsamma yrken fanns i alla fall skådespelare och liknande.

Jag fick för mig att jag ville bli journalist och hoppade högt när jag var en av en handfull utvalda att skriva på Corren Ung – Östgöta Correspondentens nysatsning för att visa vanligt folk vad som försiggick i skallen på de unga. Krönikor blev min grej – att skriva för att påverka, ta läsaren i handen och få med honom eller henne på ens resa av argument och hoppas att vederbörande ändrat åsikt och klivit över till den "rätta" sidan vid slutorden. När jag insåg att få journalister får jobba så och att jag förmodligen skulle hamna vid ett skrivbord och bevaka pollenmätningar ångrade jag mitt bestämda val och letade vidare.

Jag fick för mig att jag ville bli fotograf och ångrade mig. Jag ville bli advokat (hade väl sett nån film om det vid tillfället) och ångrade mig. Under en flyktig stund ville jag flytta till Paris och dricka mig full på vin varje dag samtidigt som jag skrev barnböcker. Gjorde delvis slag i det genom att skriva fem barnböcker och dricka vin ibland. Fia, min dåvarande chef på Filmstaden gav mig, vad jag först nu förstår, ett extremt stort förtroende genom att låta mig ta hand om all marknadsföring. Det var både tryckmaterial, annonser och stora events som låg på mig att genomföra. Jag älskade varenda minut – både av att hon uppmuntrade mina galna idéer om att låta en anställd bli nedsänkt genom glastaket till en premiär och att jag fick betalt för att ha kul. Jag fattade att jag typ höll på med reklam, men hade ordet "reklamtecknare" i huvudet och tänkte att "jag kan ju inte rita". Så av en slump pratade jag med min bästa kompis vars pappa drivit Linköpings största byrå och som i grund och botten var copywriter. "Prata med min pappa", sa hon. "Han kanske kan ge lite råd".

Sagt och gjort. Jag ringde Lasse och bad honom berätta om jobbet som reklammakare i allmänhet och copywriter i synnerhet. Orden jag fick med mig har jag aldrig glömt. Det var nämligen dem som puttade mig över kanten: "Att jobba som copywriter är att veta skillnaden mellan att säga "tiden går så fort" och "alla de där dagarna som passerade – inte visste jag att det var livet".

Och resten är, som man säger, historia.

Embla ♥ Brokiga!nyheter

Posted by emblamalmenlid.com Wed, August 29, 2012 13:40:55

Blog image

Jag har alltid älskat illustratören Stina Wirsén och har nu turen att få jobba fram Brokigas nya webb. Det är mycket spännande som händer i den lilla illustrationsateljén på söder i Stockholm. I september kommer både en Brokigafilm, med röst av bland annat Stellan Skarsgård, och ett fantastiskt porslin som man kommer kunna köpa på NK. Jag vill egentligen klä hela min lägenhet med Brokigasaker, men nöjer mig för tillfället med att klä hela insidan av min kreativa hjärna.

Bilden ovan är för övrigt en tapet som finns att köpa på photowall.se. Och vem vill inte hänga med det här vilda gänget på rummet?!

MatHemjobb

Posted by emblamalmenlid.com Wed, August 29, 2012 11:13:53

Blog image

Jag älskar mat och är en sucker för teknik. Så när jag fick lägga pannan i djupa veck för att hitta på copylösningen och kommunicera ut att MatHem kombinerat de båda satte hjärncellerna igång. Resultatet har visat sig både i Stockholms tunnelbana och våra största dagstidningar.

Bekantar mig med seriemysterier igen.jobb

Posted by emblamalmenlid.com Mon, August 27, 2012 11:17:42

Blog image

Det var ett tag sen jag skrev seriemanus nu – något jag alltid saknar när jag inte får göra. Men så äntligen kom uppdraget att skriva ett Scoobymysterium för Halloween/höst. Gissa om jag tackade ja! Manus är nu godkänt och ligger på illustreraren Scott Gross bord. Återkommer givetvis när serien finns utgiven.

Polarbynjobb

Posted by emblamalmenlid.com Thu, July 12, 2012 00:17:46

Blog image

Ett smakprov av mitt arbete för Polar husvagnar hittar du nu här: http://www.polarbyn.se/

Minns min barndoms somrar och hur vi bodde i husvagn.nyheter

Posted by emblamalmenlid.com Fri, July 06, 2012 18:11:45

Blog image

Som barn, innan familjen tog över släktstugan, boddes det mycket i husvagn. Jag hann aldrig bli så gammal att jag tyckte det var jobbigt och pinsamt att åka med föräldrarna på en så tätboende semester, utan har bara mysiga minnen från de där somrarna. Smattrande sommarregn på taket när man skulle somna, farfar i förtältet som försökte spela av min pappa alla hans mynt och så sommarkompisarna man aldrig skulle glömma. Vilka de nu var.

Försommaren har generöst överöst mig med spännande uppdrag för Polar husvagnar och det tog inte mer än första telefonsamtalet inför uppstartsmötet innan jag var där igen – i familjens gamla husvagn. Väldigt inspirerande!

Nu väntar jag med spänning på 2013 års katalog och på en kampanjwebb som kommer lanseras inom kort.

Kung Markattajobb

Posted by emblamalmenlid.com Tue, April 24, 2012 12:49:41


Ett av mina absoluta favoritvarumärken är Kung Markatta. Det slogs mentala volter (jag är inte särskilt fysiskt vig) när jag fick uppdraget att för Retail House göra en kampanj mot DVH. Såhär blev det:


Scoobymanus, USAjobb

Posted by emblamalmenlid.com Wed, March 14, 2012 12:21:27

Blog image

Ett av de mest ovanliga uppdragen jag haft är att skriva manus för Scooby Doo och Tom & Jerry. Faktum är att jag var ensam i världen om att få göra det ett tag. Inte precis några jobb man tackar nej till! Här är ett av många manus, som faktiskt inte bara publicerades i Sverige utan också gick i USA.
Tropicana & Röhnischjobb

Posted by emblamalmenlid.com Sun, March 11, 2012 23:56:59

Blog image

Att ett nytt år innebär en nystart är ju inget nytt fenomen, men när Tropicana i samarbete med Röhnisch kampanjade ville vi inte sätta press på människor. Mer inspirera dem att hitta ett kanske lite bättre, men framför allt hållbart, sätt att leva.

Skomakarns barn och biotantens dotter.övrigt

Posted by emblamalmenlid.com Sun, March 11, 2012 23:48:18

Det är ju det mest typiska: det jag försöker berätta för dig är så viktigt, det hinner jag inte med att göra åt mig själv. Skomakarens barn-syndromet, ni vet. Tolv år skulle det i alla fall ta för en copywriter och textanlitad innan någon slags allmän kommunikation skulle upprättas. Och det bidde en blogg. Jag tänkte fylla den med mina många olika jobb och förhoppningsvis en massa fina nyheter om roliga projekt som du eller någon annan gett mig.