Den där Embla…

Den där Embla…

Embla Malmenlid är en copywriter med så bred erfarenhet att den även räcker för att tråckla till barnböcker, serietidningsmanus och översättningar.


Har tidigare arbetat med: Polar Husvagnar, Kung Markatta, MatHem, Coca-Cola, Grand Hotel, McDonalds, SAS, Eurocard, Mekonomen, Lavazza, Centrum för lättläst, Djurens Rätt, Tropicana, Cambio, ACO, Kronans Droghandel, Prime Wine, Aditro, Disney, Telenor, Jacobs Creek, Detect, Svenska Fotbollsakademien med flera.

Gått i skolan har man ju gjort: Copywriting på Berghs 2 år Förberedande Copywriting på Berghs 6 mån.

Och så har jag förstås hunnit med lite annat: Manusskribent och översättare för serietidningarna Scooby-Doo, Tom & Jerry samt Spider-Man. Barnboksförfattare för Gleerups Förlag.

MatHem IGEN!

NyheterPosted by emblamalmenlid.com Fri, September 07, 2012 14:19:12
Kampanjen med den virtuella matbutiken kopplat till budskapet att "ha en matbutik i fickan" gick verkligen hem. Målet inte bara uppnåddes utan fördubblades! Nu väntar fler uppdrag. Återkommer med bildbevis.

Embla ♥ Brokiga!

nyheterPosted by emblamalmenlid.com Wed, August 29, 2012 13:40:55

Jag har alltid älskat illustratören Stina Wirsén och har nu turen att få jobba fram Brokigas nya webb. Det är mycket spännande som händer i den lilla illustrationsateljén på söder i Stockholm. I september kommer både en Brokigafilm, med röst av bland annat Stellan Skarsgård, och ett fantastiskt porslin som man kommer kunna köpa på NK. Jag vill egentligen klä hela min lägenhet med Brokigasaker, men nöjer mig för tillfället med att klä hela insidan av min kreativa hjärna.

Bilden ovan är för övrigt en tapet som finns att köpa på photowall.se. Och vem vill inte hänga med det här vilda gänget på rummet?!

Minns min barndoms somrar och hur vi bodde i husvagn.

nyheterPosted by emblamalmenlid.com Fri, July 06, 2012 18:11:45

Som barn, innan familjen tog över släktstugan, boddes det mycket i husvagn. Jag hann aldrig bli så gammal att jag tyckte det var jobbigt och pinsamt att åka med föräldrarna på en så tätboende semester, utan har bara mysiga minnen från de där somrarna. Smattrande sommarregn på taket när man skulle somna, farfar i förtältet som försökte spela av min pappa alla hans mynt och så sommarkompisarna man aldrig skulle glömma. Vilka de nu var.

Försommaren har generöst överöst mig med spännande uppdrag för Polar husvagnar och det tog inte mer än första telefonsamtalet inför uppstartsmötet innan jag var där igen – i familjens gamla husvagn. Väldigt inspirerande!

Nu väntar jag med spänning på 2013 års katalog och på en kampanjwebb som kommer lanseras inom kort.