Den där Embla…

Den där Embla…

Embla Malmenlid är en copywriter med så bred erfarenhet att den även räcker för att tråckla till barnböcker, serietidningsmanus och översättningar.


Har tidigare arbetat med: Polar Husvagnar, Kung Markatta, MatHem, Coca-Cola, Grand Hotel, McDonalds, SAS, Eurocard, Mekonomen, Lavazza, Centrum för lättläst, Djurens Rätt, Tropicana, Cambio, ACO, Kronans Droghandel, Prime Wine, Aditro, Disney, Telenor, Jacobs Creek, Detect, Svenska Fotbollsakademien med flera.

Gått i skolan har man ju gjort: Copywriting på Berghs 2 år Förberedande Copywriting på Berghs 6 mån.

Och så har jag förstås hunnit med lite annat: Manusskribent och översättare för serietidningarna Scooby-Doo, Tom & Jerry samt Spider-Man. Barnboksförfattare för Gleerups Förlag.

MatHem

jobbPosted by emblamalmenlid.com Wed, August 29, 2012 11:13:53

Jag älskar mat och är en sucker för teknik. Så när jag fick lägga pannan i djupa veck för att hitta på copylösningen och kommunicera ut att MatHem kombinerat de båda satte hjärncellerna igång. Resultatet har visat sig både i Stockholms tunnelbana och våra största dagstidningar.

Bekantar mig med seriemysterier igen.

jobbPosted by emblamalmenlid.com Mon, August 27, 2012 11:17:42

Det var ett tag sen jag skrev seriemanus nu – något jag alltid saknar när jag inte får göra. Men så äntligen kom uppdraget att skriva ett Scoobymysterium för Halloween/höst. Gissa om jag tackade ja! Manus är nu godkänt och ligger på illustreraren Scott Gross bord. Återkommer givetvis när serien finns utgiven.

Polarbyn

jobbPosted by emblamalmenlid.com Thu, July 12, 2012 00:17:46

Ett smakprov av mitt arbete för Polar husvagnar hittar du nu här: http://www.polarbyn.se/

Kung Markatta

jobbPosted by emblamalmenlid.com Tue, April 24, 2012 12:49:41

Ett av mina absoluta favoritvarumärken är Kung Markatta. Det slogs mentala volter (jag är inte särskilt fysiskt vig) när jag fick uppdraget att för Retail House göra en kampanj mot DVH. Såhär blev det:


Scoobymanus, USA

jobbPosted by emblamalmenlid.com Wed, March 14, 2012 12:21:27


Ett av de mest ovanliga uppdragen jag haft är att skriva manus för Scooby Doo och Tom & Jerry. Faktum är att jag var ensam i världen om att få göra det ett tag. Inte precis några jobb man tackar nej till! Här är ett av många manus, som faktiskt inte bara publicerades i Sverige utan också gick i USA.
Tropicana & Röhnisch

jobbPosted by emblamalmenlid.com Sun, March 11, 2012 23:56:59


Att ett nytt år innebär en nystart är ju inget nytt fenomen, men när Tropicana i samarbete med Röhnisch kampanjade ville vi inte sätta press på människor. Mer inspirera dem att hitta ett kanske lite bättre, men framför allt hållbart, sätt att leva.